‘Zweden vraagt Europese Unie om duidelijkheid over belastingaspect Bitcoin’

Het administratief hooggerechtshof van Zweden heeft duidelijkheid gevraagd aan het Europees Hof van Justitie inzake de status van bitcoin en het bijbehorende belastingaspect van deze en andere cryptografische valuta’s. Dit meldt de website Tax-News op basis van een EU-document (Case C-264/14).

Het administratief hooggerechtshof van Zweden wil vooral weten of er BTW dient te worden betaald over transacties in bitcoin en andere cryptografische valuta’s. Op dit moment gaan verschillende EU-leden hier op uiteenlopende manieren mee om. In sommige landen, zoals Duitsland en Engeland, geldt bitcoin als privaat geld of heeft het een soort tegoedbon-status, waardoor er geen BTW hoeft te worden betaald over handel in de internetmunt. In andere landen, zoals Polen en Estland, wordt de bitcoin echter gezien als een product, wat betekent dat er wel BTM dient te worden betaald over het kopen van de cryptografische valuta. Ook in Nederland lijkt de bitcoin vooralsnog gezien te worden als een product, maar vooralsnog is het (voor zover ons bekend) niet nodig om BTW te betalen over de aankoop ervan.

Indien de Europese Unie helderheid verschaf over de status van de bitcoin zal dit normaal gesproken in alle EU-landen van kracht worden.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *