Winkdex bitcoin-koers toegevoegd aan Bloomberg terminal

De bitcoin-koers van de Winklevoss Index, genaamd Winkdex, is vandaag toegevoegd aan de koers-terminal van Bloomberg. Dit maakten de broers Cameron en Tyler Winklevoss vandaag bekend op de blog van Winkdex.

De Winklevoss broers (of: Winklevii; ook wel bekend van hun Facebook-rechtszaak tegen Mark Zuckerberg) zijn al enige tijd bezig met het verkrijgen van de benodigde licenties voor een bitcoin exchange-traded fund (ETF), waarmee zij bitcoin-handel naar de NASDAQ willen brengen. Als onderdeel daarvan hebben de broers ook de Winkdex samengesteld, dat een soort gewogen gemiddelde van de bitcoin-koers aangeeft. Met de integratie in de terminal van Bloomberg, krijgen duizenden financiële professionals nu gemakkelijk toegang tot de Winkdex.

De Winklevoss broers geven op hun blog dan ook aan blij te zijn met de stap: “We are excited to announce that the Winklevoss Index (WinkDex) is now available on Bloomberg via WINKBTCO. We are honored to be working with Bloomberg to bring a blended bitcoin price index to their wide-reaching investor community.” Tevens laten de broers weten dat zij binnenkort extra functies aan de Winkdex zullen toevoegen, zoals een API.

Het is overigens niet voor het eerst dat de bitcoin-koers via de Bloomberg terminal in de gaten gehouden kan worden: dit was al sinds april mogelijk.Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *