Wikipedia’s Wikimedia Foundation accepteert bitcoin

Het heeft eigenlijk veel te lang geduurd, maar eindelijk is het dan zo ver: Wikipedia’s Wikimedia Foundation accepteert sinds vandaag bitcoin. Dit laat Chief Revenue Officer Lisa Gruwell vandaag op de blog van de Wikimedia Foundation weten.

Vermoedelijk omdat veel bitcoiners zich goed kunnen vinden in de open en relatief decentrale opzet van Wikipedia bestond vanuit de Bitcoin-gemeenschap al lange tijd de wens om bitcoins te doneren aan de online encyclopedie. Een jaar geleden begon een groep bitcoiners onder leiding van Core ontwikkelaar Meni Rosenfeld daarom zelfs een inzamelactie voor de Wikimedia Foundation – de bitcoins zouden worden toegestuurd indien ze zouden worden geaccepteerd. Tot frustratie van veel bitcoiners gaven de mensen achter Wikipedia echter lange tijd nul op rekest; te veel betaalopties zou mensen afschrikken om überhaupt nog te doneren.

Hier leek voor het eerst verandering in te komen toen Wikipedia-oprichter Jimmy Wales in maart van dit jaar te kennen gaf dat hij wat bitcoin had aangeschaft om mee te experimenteren. Daarbij gaf hij op Reddit aan dat hij met het bestuur van de Wikimedia Foundation zou overleggen over het mogelijk accepteren van bitcoin.

Uit de blogpost van Gruwell blijkt nu dat de Wikimedia Foundation onder meer door de recente uitspraken van de Amerikaanse belastingdienst tot de conclusie is gekomen dat de status van bitcoin helder genoeg is om het betaalmiddel te accepteren. Wel zal Wikimedia de ontvangen bitcoins zelf via Coinbase automatisch laten omzetten in dollars.

Wie bitcoin aan de Wikimedia Foundation wil doneren kan hier terecht.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *