Western Union CEO: Wij kunnen Bitcoin integreren zodra het is gereguleerd

De CEO van Western Union, Hikmet Ersek, heeft in een interview met Bloomberg aangegeven dat het Bitcoin kan integreren zodra de de cryptografische valuta is gereguleerd. (Video.) Het is echter wel de vraag hoeveel deze uitspraak waard is: Bitcoin is volgens Ersek pas gereguleerd wanneer het wordt uitgegeven door een centrale bank.

In het interview ging Ersek vooral in op regulatie, zowel met het oog op Western Union als Bitcoin. De CEO van de money transmitter gaf tegenover Bloomberg aan dat het de zekerheid van regulatie hard nodig vindt voor het vertrouwen in hun service. “The customers don’t like to bet money, we don’t like to bet money. Customers strust us,” aldus Ersek. “I believe we are very competitive, we have always been very competative, and we’re in a very good position to compete with different competition.”

Op de vraag hoe Ersek denkt over Bitcoin, en concurrentie van de cryptografische valuta, antwoordde Ersek dan ook dat hij niet vreest voor competitie: “We settle and pay out in 121 currencies. Once Bitcoin should be regulated, why wouldn’t we use Bitcoin?” Maar: “I’m not sure if Bitcoin is a currency. Bitcoin is a system. It’s not used as a currency, it’s defined as an asset. Nobody defined Bitcoin as a currency, which is issued by a reserve bank.”

In werkelijkheid lijkt Bitcoin-integratie bij Western Union dan ook ver weg, zo niet onmogelijk. Afgaande op de uitspraken van Ersek heeft het er vooral de schijn van dat de CEO hoopt dat Bitcoin strak wordt gereguleerd.

Aanvulling: In een reactie hebben Barry Silbert (SecondMarket) en Matt Miller (Bloomberg) de uitspraken van Ersek vergeleken met uitspraken van Kodak, dat de opkomst van digitale fotografie zodanig onderschatte dat het failliet is gegaan. (Video.)

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *