Weekendtip | Zembla: De Libor-affaire

De Rabobank is een erg vooruitstrevende en innovatieve bank, die graag creatieve ondernemers stimuleert. Zegt de Rabobank. De Rabobank biedt daarom gemotiveerde technici de kans om de financiële sector op de Dutch FinTech hackaton van 4 tot 6 juli in Utrecht “op de kop te zetten”.

Dat vinden wij bij Coincourant nogal ironisch. De Rabobank werkt namelijk de verspreiding van Bitcoin – zonder twijfel de meest vooruitstrevende en innovatieve financiële uitvinding van de afgelopen jaren – actief tegen, en weigert alle Bitcoin-gerelateerde bedrijven een bankrekening.

Waarom de Rabobank Bitcoin precies tegenwerkt, is enigszins onduidelijk. Iets met een ethische commissie en criminaliteit. En dat vinden wij bij Coincourant dan weer dubbel ironisch. Als een Nederlandse bank de afgelopen jaren crimineel gedrag heeft vertoond is het de Rabobank wel: de Libor-affaire is een schandaal van een formaat velen malen groter dan het gehele Bitcoin-ecosysteem bij elkaar.

Daarom leek vandaag ons een mooie gelegenheid om de Zembla-aflevering over de Libor-affaire, waarin de Rabobank een hoofdrol speelde, maar eens op te voeren als weekendtip.

We hebben helaas geen mogelijkheid kunnen vinden de documentaire te embedden, dus daarom hier een link naar de veertig minuten durende video:

Zembla: De Libor-affaire

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *