Vircurex legt withdrawals stil

Bitcoin- en altcoin-exchange Vircurex heeft per direct bitcoin-, litecoin-, terracoin-, en feathercoin-withdrawals stilgelegd. Dit is (naar eigen zeggen) naar aanleiding van een oudere hack, die onlangs problematisch werd voor de exchange.

Vircurex zou in het afgelopen jaar al zijn gehackt, waardoor een aanzienlijk deel van de bitcoins, litecoins, terracoins en feathercoins waarover de exchange beschikte zou zijn gestolen. Op dat moment heeft Vircurex aan klanten laten weten de verloren tegoeden terug te betalen door alle winst aan de benadeelde gebruikers toe te schrijven, waardoor de individuele wallets achter de schermen geleidelijk zouden worden aangevuld. Doordat gebruikers de afgelopen weken echter veel van hun balansen bij de exchange weg zouden hebben gehaald, zou dit nu onmogelijk zijn geworden.

Het bedrijf, dat naar eigen zeggen wordt gerund door Duitsers maar waarvan de vestigingslocatie niet duidelijk is, zegt nu de balansen van gebruikers gedeeltelijk te zullen gaan herstellen, voor zover mogelijk. Daarvoor heeft Vircurex een opmerkelijke verdeelsleutel bedacht, die vooral in het voordeel werkt van de grootgebruikers en de kleinere klanten.

Naar eigen zeggen zal het bedrijf net zo lang open blijven tot iedereen is terugbetaald. Wanneer, en of(!), dat zal gebeuren is onduidelijk.

1 komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *