VEB-directeur Paul Koster: verbiedt bitcoin

De directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), Paul Koster, heeft op BNR te kennen gegeven dat bitcoins wat hem betreft door centrale banken zouden moeten worden verboden.

Aanleiding voor de uitspraken van Koster is de stevige koersval die de bitcoin de afgelopen dagen maakte. Gevraagd naar zijn mening over de cryptografische valuta gaf de VEB directeur tegenover presentator Paul van Liempt aan: “Deze heel grote bewegingen tonen dat het een markt is die niet wordt gecontroleerd en daarmee risico’s heeft die je volstrekt niet kan inschatten.”

Tevens stelde Koster sowieso nooit te hebben begrepen waarom centrale banken het bestaan van de bitcoin ooit hebben toegelaten. “Tot nu toe heb ik niet begrepen waarom centrale bankiers überhaupt bitcoins toelaten. Ik vind het een onbegrijpelijke zaak dat je in feite buiten het legale geldsysteem een ander systeem creëert”, aldus Koster.

Beluister hier het gehele fragment.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

9 komentarzy

 1. “niet begrepen waarom centrale bankiers überhaupt bitcoins toelaten…..” Alsof centrale banken uberhaupt iets kunnen doen aan het bestaan van cryptocurrencies….:-) Hij begrijpt het inderdaad niet.

 2. Volgens velen zijn jullie allemaal criminelen, dat wordt bijgehouden in systemen van o.a. blackrock, wisten jullie niet, is niet erg, daarvoor moet je een bitcoin bedrijf runnen. Als je een vinkje achter je naam krijgt, dan kun je het schudden, ze hebben nepklanten die je proberen te verlokken tot uitspraken, compleet subjectief en vragen niet door, dat jp morgan groot aandeelhouder is kan best wat bellen laten rinkelen. Dit zijn wel de systemen die bepalend zijn. We worden gediscrimineerd, gecriminaliseerd, we kunnen geen bankrekening met ideal krijgen en dit soort figuren tonen aan dat het bestaande systeem op de schop moet. Als je je niet kan inbeelden, of dat je belangen je daartoe niet in staat stellen, dat je onderdeel bent van een door en door corrupt, abject en ziekelijk financieel systeem, dan ben je voor mij geen snip voor de neus waard. De bestaande status quo moet en zal gehandhaafd worden, vrije markt concurrentie, dat snoeren ze wel eventjes de mond, toch? Nou dacht het niet, de geest is uit de fles. 🙂

 3. Dus P. Koster is geen fan van ‘price discovery’ en een vrije markt werking? Handelaren leven van prijsschommelingen. Dat zou een directeur van VEB toch moeten begrijpen. Wat bedoelt hij eigenlijk met het controleren van de markt? Controleren zoals Euribor, Libor, manipulatie van goud, silver, forex markt?
  Ten tweede, technische analyse helpt met met het inschatten van risico’s.
  Ten derde, banken maken geen wetgeving, dat doet de overheid.

 4. Wat meneertje wil is dat de banken de shots blijven bepalen valuta naar hun hand zetten ,manipuleren, frauderen sinds de bankencrisis (lees fraude!) snap IK niet dat de banken nog niet verboden zijn zij zijn criminelen die de gehele financiele wereld en de economie in de ellende hebben gestort zoals wij deze nu doormaken, en nog veel erger zij zijn de laatste jaren ook druk bezig om de politieke macht te grijpen.

 5. En even voor de conspiracy aanhangers.
  Een hand over je arm betekent in bepaalde kringen dat ‘de tijd op is’.
  Maak er van wat je wilt…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *