Vault of Satoshi biedt als eerste exchange openbaar controleerbare solvabiliteit

Slechts enkele dagen nadat de Britse bitcoin-exchange Coinfloor aankondigde als “eerste” openbaar controleerbare balansen aan gebruikers aan te gaan bieden, blijkt de Canadeze concurrent Vault of Satoshi er met de primeur vandoor te gaan. De marketingdirecteur van het bedrijf, Adam Cochran, laat vandaag op Reddit weten dat Vault of Satoshi klanten per direct in staat stelt de solvabiliteit van de exchange te controleren.

Vooral na de ondergang van MtGox is er binnen de Bitcoin-community veel vraag ontstaan naar transparantere exchanges en bewijs van solvabiliteit. In eerste instantie speelden een aantal exchanges, waaronder Kraken, op deze vraag in door een speciale controleur in de boeken toe te laten op een cryptografisch bewijs van solvalbiliteit te leveren. Vault of Satoshi gaat nu een stap verder, door iedere gebruiker van de exchange deze mogelijkheid te geven.

Vault of Satoshi doet dit voornamelijk door het bitcoin-adres van de exchange voor gebruikers openbaar te maken, zodat iedereen kan inzien dat het bedrijf genoeg bitcoins in kas heeft. Daarnaast kunnen individuele klanten ook hun “eigen” bitcoins op aanwezigheid controleren. Hoe dit precies in zijn werk gaat blijft vooralsnog echter nog wel enigszins onduidelijk.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *