US Marshals lekten per ongeluk namen mogelijke kopers ‘Silk Road bitcoins’

De US Marshals, die over iets meer dan een week de bijna dertig duizend bitcoins zullen veilen die in beslag waren genomen bij het oprollen van de digitale marktplaats Silk Road, hebben per ongeluk de namen van enkele mogelijke kopers van deze bitcoins gelekt.

Het was eigenlijk de bedoeling dat de veiling privé zou plaatsvinden, zodat het niet bekend zou zijn wie de bitcoins kocht. De US Marshals stuurden echter een e-mail naar alle mogelijke kopers van de bitcoins om duidelijkheid te verschaffen over enkele aanpassingen in de FAQ van de veiling, maar deden dit op zo’n manier dat alle ontvangers van de e-mail konden zien naar wie de e-mail nog meer was verstuurd.

Hoewel het volgens de US Marshals, die hun fout toegeven, niet per se zo is dat alle ontvangers van de e-mail ook echt zouden gaan bieden, geeft het wel een goede indruk van wie potentiële kopers precies zijn. Onder deze mogelijke kopers bevinden zich onder meer de medeoprichter van Bitcoin-walletservice Coinbase, medewerkers van internetgids Yelp en bankengroep BNP Paribas, en enkele investeerders. Klik hier voor een completere lijst, gepubliceerd door Coinbase.

De dertig duizend bitcoins zullen 27 juni in tien blokken van (bijna) 3000 bitcoins worden geveild.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *