Silk Road bitcoins worden geveild (+updates)

De bijna dertigduizend bitcoins die door de FBI is beslag zijn genomen bij het oprollen van de digitale zwarte markt Silk Road zullen binnen afzienbare tijd geveild worden door de United States Marshal Service, de Amerikaanse federale rechtshandhavingsinstantie. Dit meldt de US Marshal Service op haar eigen website.

De bitcoins zullen worden verkocht via een gesloten veiling, die bestaat uit drie fasen. Als eerst dienen eventuele kopers van de bitcoins zich te registreren bij de US Marshals, waarbij ook $200.000 op een Amerikaanse bankrekening moet worden gestort. Goedgekeurde potentiële kopers mogen vervolgens op 27 juni op negen “blokken” van 3000 bitcoins bieden, plus een “blok” van 2646 stuks. Ten slotte worden de tien “pakketjes” van bitcoins op 30 juni naar de winnende partijen gestuurd.

De aangekondigde veiling bevestigt geruchten die gisteren al de rondte deden, nadat de betreffende bitcoins in beweging kwamen op de blockchain.

Update: Barry Silbert van Bitcoin- en tech-investeringsfonds Second Market heeft laten weten dat een syndicaat van Bitcoin Trust en Second Market in ieder geval tot de potentiële kopers behoort.

Update: Ook BTX Trader behoort tot de potentiële kopers, en wil dit middels een groepsbod doen. (Er vanuit gaande dat deze post legitiem is.)

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *