Phishing-mail ‘PostNL’ licht slachtoffers op met behulp van bitcoin

Er gaat op dit moment wederom een valse e-mail van PostNL de rondte die ontvangers ervan tracht op te lichten, zo meldt security.nl. Hoewel de e-mail claimt dat er acht euro moet worden overgemaakt voor de bezorging van een pakket, kopen de slachtoffers in werkelijkheid bitcoin voor de oplichter die de mail heeft verstuurd.

Het onderwerp van het bericht is “Bezorging van uw pakket”, en wordt verstuurd door “postnlmijnpakket@info.postnl.nl”. In de e-mail wordt gesteld dat de ontvanger een bedrag van acht euro dient over te maken voor de ontvangst van een pakket. “December is een drukke maand. Helaas is uw Pakket vastgehouden door de douane vanwege douanen koste. Om uw Pakket vrij te laten stelen vragen wij u graag om €8 te betalen.”

Indien ontvangers de link in de e-mail volgen, worden zij doorgestuurd naar de frauduleuze website postt.nl. Daar dient een betalingen te worden gedaan met iDeal. In werkelijk wordt er op dat moment echter bitcoin gekocht, dat hoogstwaarschijnlijk wordt verstuurd naar de wallet van de oplichter.

In oktober maakten oplichters ook al misbruik van de naam van PostNL om bitcoins buit te maken. Toen werd er vermoedelijk gebruik gemaakt van cryptolocker.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *