Overstock breidt bitcoin-betaalmogelijkheid uit naar Nederland en België (+update)

Op de Amerikaanse webwinkel Overstock is het vanaf vandaag ook voor klanten van buiten de Verenigde Staten – zoals inwoners van Nederland en België – mogelijk om met bitcoin af te rekenen.

Overstock was in januari van dit jaar de eerste grote winkelketen die besloot bitcoin-betalingen te gaan accepteren. Sindsdien zegt het bedrijf meer bitcoin-aankopen te verwerken dan dat het vooraf had verwacht. Tot nu toe was de optie echter alleen beschikbaar voor Amerikanen, wat gezien het internationale karakter van Bitcoin natuurlijk een jammerlijke beperking was. In juni van dit jaar gaf Overstock CEO Patrick Byrne daarom al aan dat deze optie uitgebreid zou gaan worden naar meerdere landen.

Byrne profileert zich met Overstock al enige tijd als een groot voorstander van Bitcoin en crypto. Zo zet het bedrijf een deel van de ontvangen bitcoins niet om in fiatgeld, terwijl het drie procent van de winst uit bitcoin-verkopen in het ecosysteem herinvesteert en stappen zet om werknemers die dat willen in bitcoin uit te betalen. In mei van dit jaar verzorgde Byrne bovendien de keynote speech op de Bitcoin 2014 conferentie, terwijl hij hardop nadenkt over de mogelijkheid van aandelenuitgifte over een blockchain.

Update: Het is inmiddels gebleken – zoals uit de comment onder dit artikel – dat de optie om buiten de VS gebruik te maken van bitcoin-betalingen bij Overstock nog niet is geïmplementeerd. Dit ondanks toezegging van het bedrijf – gedaan in de laatste weken van augustus – dat de optie per 1 september beschikbaar zou zijn. Onze welgemeende excuses voor de verwarring.

Update 11-09: En nu is de internationale bitcoin-optie dan wel echt live.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

1 komentarz

  1. Nou ik heb het net geprobeerd maar ik zie Bitcoin er nog niet tussen staan. Ik wil graag Overstock supporten maar bij een orderbedrag van 164 euro betaal je daar bovenop nog 42 euro verzendkosten en 55 euro Duties en Taxes. Jammer.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *