Oproep | Bitcoin Embassy Amsterdam zoekt locatie

Na Montreal, Warschau, Tel Aviv, Parijs en Kiev moet ook Amsterdam binnenkort de thuishaven worden van een eigen Bitcoin Embassy. Hoe dit er precies uit zal gaan zien staat op dit moment nog niet vast: de organisatie achter het initiatief – bestaande uit Martijn Wismeijer en Marek Skonieczny van Mr. Bitcoin – is op dit moment binnen de Nederlandse Bitcoin-gemeenschap aan het rondvragen wat de beste invulling zou kunnen zijn.

Zoals het er nu naar uitziet zal het non-profit initiatief er in ieder geval naar streven een laagdrempelig platform te zijn voor alle bitcoiners, dat bijvoorbeeld gebruikt kan worden als flexwerkplek, vergadercentrum of meeting-spot. Ook zal de Bitcoin Embassy Amsterdam showcases kunnen bieden voor nieuwe cryptocurrency-producten en innovaties van zowel eigen bodem als daar buiten.

Tevens zal de Bitcoin Embassy Amsterdam zich ten doel stellen om als aanspreekpunt en informatiepunt te fungeren, om zo bijvoorbeeld de Nederlandse pers te voorzien in een eenduidige stem vanuit de Bitcoin-gemeenschap. Daarbij zou de “ambassade” zich kunnen opstellen als een swichboard tussen reguliere en Bitcoin-media.

Vooralsnog is het belangrijkste echter dat de organisatie achter de Embassy nog op zoek is naar een geschikte locatie. Bij voorkeur moet dit een pand in het centrum van Amsterdam zijn, dat voor bezoekers van zowel binnen als buiten de stad gemakkelijk te vinden is. Daarvoor is in principe voor minstens een jaar een budget van zo’n vier- tot vijfduizend euro per maand beschikbaar gesteld.

Neem voor tips of vragen – zowel wat betreft een mogelijke locatie of inhoudelijke feedback – contact op met Martijn Wismeijer van Mr. Bitcoin op hello@mrbitco.in.

En natuurlijk zal ook Coincourant de ontwikkeling omtrent de op te zetten ambassade nauwlettend volgen…

2 komentarze

  1. De ambassade kan het best in Den Haag, in het parlements gebouw. Dat heeft de meeste zichtbaarheid. En zo komen onze landsbestuurders er direct mee in aanraking.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *