Ook GreenAddress.it komt met bitcoin-pinpas

In navolging van Xapo zal ook de op Malta Gevestigde bitcoin-walletservice GreenAddress.it speciale pinpassen op de markt brengen waarmee gebruikers bij vrijwel alle winkels met bitcoin kunnen betalen. Dit meldt het bedrijf vandaag op haar blog.

Gebruikers van GreenAddress.it zullen kunnen beschikken over een speciale pinpas, die gekoppeld zit aan hun account op de website, waar zij bitcoins kunnen bewaren. Wanneer zij een betalingen willen doen in een winkel die normale PIN-betalingen accepteert, kunnen zij dit met de pas van GreenAdress.it doen. Daarbij zullen gebruikers een soort TAN-code naar hun mobiele telefoon krijgen gestuurd, waarna (indien akkoord) het verschuldigde bedrag in bitcoin van de account wordt afgeschreven, terwijl de winkelier gewoon fiatgeld zal ontvangen.

Hoewel GreenAddress.it geen specifieke naam noemt, zegt het bedrijf voor deze service samen te werken met een “major player” uit de debit card sector. In een afbeelding bij de blogpost zijn bovendien suggestief afbeeldingen van betaalkaarten van Mastercard en Visa te zien.

Eerder kondigde ook het Amerikaanse Xapo aan een dergelijke service op de markt te brengen, waarmee overal betaald kan worden waar MasterCard wordt geaccepteerd.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *