MtGox vraagt faillissementsbescherming aan (+updates)

5
99

MtGox heeft faillissementsbescherming, of uitstel van betaling, aangevraagd, zo liet een advocaat van het bedrijf tijdens een persconferentie in Tokyo weten. MtGox heeft een schuld uitstaan van 63,6 miljoen dollar, aldus Techcrunch. Daarnaast zou het bedrijf 850.000 bitcoins zijn verloren, waarvan 750.000 bitcoins eigendom zouden zijn van klanten van MtGox. Dit zou de totale schuld, afhankelijk van de koers, op iets minder dan (het equivalent van) een half miljard dollar brengen.

Hoewel MtGox dus praktisch gezien failliet zou zijn, krijgt CEO Mark Karpeles via uitstel van betaling de kans om het bedrijf door herstructurering alsnog van de ondergang te redden. Op welke termijn dit gaat gebeuren is nog niet bekend. Ondanks de persconferentie blijft er dus nog steeds onduidelijkheid bestaan.

Update 14.35: Tijdens de persconferentie bood Mark Karpeles zijn excuses aan. Gifje. Originele video (Japans).

Update 17.30: Protesten voor kantoor MtGox zijn gestopt.

5 REACTIES

  1. Op Reddit vele theorieën wat er gebeurd is, enorm intrigerend. Vraag is wel hoe we -zonder inschakelen van de overheid en banken- voor elkaar krijgen dat mensen bitcoin (en vooral alles er omheen!) nog vertrouwen. Dat wordt niet eenvoudig denk ik

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in