MtGox: Morgen meer duidelijkheid

Een nieuw bericht op de website van MtGox meldt sinds vandaag dat de exchange waarschijnlijk morgen meer duidelijkheid zal verschaffen over de huidige situatie. De update over de stand van zaken zal op de website zelf te lezen zijn, terwijl MtGox tevens een callcenter zal openen waar vragen kunnen worden gesteld.

Nadat de Japanse exchange afgelopen week op zwart ging, en de handel in bitcoins stopzette, heerst er vooral veel onduidelijkheid. Dit heeft geleid tot verschillende, en enorm uiteenlopende, theorieën over het (al dan niet) verdwijnen van de honderdduizenden bitcoins. Waar sommigen denken dat hackers honderdduizenden bitcoins hebben buitgemaakt (misschien zelfs al jaren geleden), vermoeden anderen dat dit er veel minder zullen zijn. Weer anderen verdenken MtGox CEO Mark Karpeles ervan de bitcoins achterover te hebben gedrukt, terwijl ook wel rekening wordt gehouden met een fatale slordigheid of een inbeslagname – misschien wel door de Amerikaanse autoriteiten.

Vooralsnog zijn de officiële uitspraken van MtGox of Karpeles over de kwestie in ieder geval enorm schaars, en vaak op verschillende manieren te interpreteren. Wellicht dat daar morgen verandering in komt…. en misschien ook niet.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *