MtGox- en Ripple-oprichter Jed McCaleb lanceert nieuw project

ed McCaleb, die in 2010 de Japanse exchange MtGox oprichtte (om het later te verkopen) en in 2013 betrokken was bij de oprichting van betaalnetwerk Ripple, heeft vandaag zijn nieuwe project onthult, genaamd Stellar. Dit meldt de Wall Street Journal.

Stellar, dat in opzet veel gelijkenissen vertoont met Ripple, wordt een decentraal open source betaalnetwerk dat zich primair ten doel heeft gesteld om als tussenschakel tussen fiatgeld en cryptografische valuta’s te fungeren. Het zal dan ook mogelijk zijn om via Stellar verschillende soorten geld te versturen. In tegenstelling tot cryptografische valuta’s zoals Bitcoin zal het netwerk niet worden onderhouden door miners, maar door “gateways”, die zullen moeten gaan bestaan uit banken en andere financiële instellingen.

Net als Ripple (en Bitcoin) zal ook Stellar een interne valuta kennen, genaamd stellar, die vermoedelijk nodig zal zijn om gebruik te kunnen maken van het netwerk. In tegenstelling tot Ripple (en Bitcoin) zal de overgrote meerderheid van alle honderd miljard stellars, zo’n 95%, gratis worden weggeven aan gebruikers (via Facebook) en aan goede doelen.

Behalve McCaleb zijn ook voormalig COO van Square Keith Rabois, Stripe CEO Patrick Collison en Stanford professor David Mazieres bij Stellar betrokken.

McCaleb verliet Ripple in 2013 naar aanleiding van onenigheid met het bestuur van Ripple Labs, het bedrijf dat het Ripple-netwerk overziet. In mei van dit jaar liet McCaleb bovendien weten dat hij zijn aandeel van de ingebouwde Ripple valuta XRP zou gaan verkopen. Omdat hij als medeoprichter van Ripple veel van deze XRP’s in handen heeft zorgde dit voor een schrikreactie op de markt, en een koersval van maar liefst veertig procent. Naar verluid heeft MCCaleb zijn aandeel echter nooit echt verkocht.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

1 komentarz

  1. Snappen mensen het nog niet dat Reple heeft geen blockchain wat de Bitcoin zo bezonder maakt, en het is peer to peer, dus Riple is overbodig, als ik mijn bitcoins wil verstuuren naar iemand heb ik niemand daarbij nodig.Tussen persoonen willen altijd gels verdiennen en denkje dat de armen mensen over de heelle weereld over een reple kunnen beschikken dan??? Bitcoin is Decentraal, iedreen kan een bitcoin wallet aanmaken over de heele weereld, stel Reply bedrijf heeft een storing en is plat of ze zeggen een XRP zijn in eenkeer op of ze zijn er niet meer of ze zijn gewoon niet meer gratis, het zijn echte grappen makers die gewoon geld willen verdiennen, de Bitcoin is van niemand en niemand zit achter het bitcoin net wekker die bv zo als banken geld maar drukken bv dan.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *