MtGox CEO Mark Karpeles: Ik zal mijn best doen benadeelden terug te betalen

Mark Karpeles, de CEO van de failliete Japanse bitcoin-exchange MtGox, heeft aangegeven dat hij zijn best zal doen om benadeelde klanten van zijn bedrijf terug te betalen, onder meer uit de winst van Tibanne, het moederbedrijf van MtGox waarvan hij nog altijd CEO is. Dit blijkt uit een interview van The Asahi Shimbun met Karpeles naar aanleiding van de bijeenkomst voor benadeelde gebruikers van MtGox, die vandaag plaatsvond in Tokio.

Zowel in het interview als tijdens de bijeenkomst heeft Karpeles nogmaals zijn excuses aangeboden voor de verloren bitcoins en het vermiste fiatgeld van MtGox – bij elkaar zo’n driehonderd miljoen euro waard. De CEO, die aangaf dagelijks dreigmails te ontvangen van benadeelde gebruikers van de exchange, zegt zoveel mogelijk geld terug te willen betalen. “I am doing my best to return as much as I can,” aldus Karpeles. En, verwijzend naar Tibanne: “I want to use the profits made there to help the creditors.”

Tijdens de bijeenkomst voor benadeelde gebruikers werd ook bekendgemaakt dat er een kans bestaat dat de overgebleven bitcoins van MtGox in bitcoins onder de klanten van de exchange zullen worden verdeeld, en dus niet in Japanse yen of (Amerikaanse) dollars, zo blijkt uit een verslag van Coindesk. Een flinke meerderheid van de ruim honderd aanwezigen zou hier de voorkeur aan hebben gegeven, waarop curator Nobuaki Kobayashi zou hebben aangegeven te bekijken in hoeverre dit mogelijk is.

Het is op dit moment nog onduidelijk hoe de toekomst van MtGox er precies uit zal zien. Kobayashi gaf tijdens de bijeenkomst voor benadeelde gebruikers aan dat een mogelijke overname wordt onderzocht, maar het zou ook kunnen dat MtGox in zijn geheel wordt gesloten.

Ook is het niet duidelijk geworden wat er precies is gebeurd met de vermiste bitcoins.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *