Mike Hearn wint met Lighthouse $40.000 aan bitcoin voor mogelijke vervanging Bitcoin Foundation

Bitcoinj-ontwikkelaar en “bekende bitcoiner” Mike Hearn heeft met zijn Lighthouse project $40.000 aan bitcoin gewonnen van de $100.000 aan bitcoin die de belg Olivier “anarchystar” Janssens uitschreef voor het creëren van een mogelijke vervanging van de Bitcoin Foundation.

Lighthouse moet een gedecentraliseerd crowdfund-programma worden, dat bovenop de Bitcoin-blockchain fungeert. Daarmee is het – vergelijkbaar met andere crowdfund initiatieven – mogelijk om crowdfundprojecten aan te maken, die vervolgens kunnen worden bekostigd door de “crowd”. Anders dan bij andere crowdfund initiatieven hoeft hier echter helemaal geen centrale instantie – zoals Kickstarter of IndiGogo – aan te pas te komen. Door bitcoins naar bepaalde adressen te sturen kunnen gebruikers automatisch bitcoins verzamelen en eventueel uitkeren.

Al voordat Janssens zijn prijsvraag uitloofde was Hearn aan Lighthouse begonnen, om zo een manier te creëren waarop ontwikkelaars van Bitcoin zichzelf zouden kunnen laten betalen voor het schrijven van nieuwe functies aan het Bitcoin-protocol. Volgens Hearn is het gebrek aan actieve programmeurs momenteel namelijk een groot probleem voor de cryptografische valuta, zo gaf hij onlangs nog aan in een interview met Epicenter Bitcoin.

Janssens maakte de uitslag vandaag bekend via een post op Reddit. In deze post roemt Janssens de heldere opzet van Lighthouse, omdat het er slechts op is gericht projecten te financieren zonder daarbij in allerlei politieke constructies te belanden. Behalve Bitcoin-ontwikkelaars zouden bovendien ook andere initiatieven, zoals lobbyisten, via Lighthouse bekostigd kunnen worden.

Naast de $40.000 aan bitcoin die Hearn ontvangt voor het ontwikkelen van Lighthouse, zal Janssens ook $50.000 aan bitcoin toeschrijven aan een eerste project dat via Lighthouse tot stand zal komen. Daarmee hoopt Janssens er in een klap voor te kunnen zorgen dat de ontwikkelaars van Bitcoin onafhankelijk worden van de “Foundation” door direct een alternatief inkomen te hebben.

Ten slotte zal $10.000 aan bitcoin worden uitgekeerd aan de runner up van de uitgeschreven wedstrijd, Eris van Project Douglas.

Zie voor meer informatie over Lighthouse ook de blog van het project.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *