Mike Hearn: Bitcoin kan door ideologische puurheid in niche blijven hangen

Bitcoinj-ontwikkelaar, Circle-werknemer, en voormalig Google-programmeur Mike Hearn heeft gewaarschuwd dat Bitcoin een niche-fenomeen zou kunnen blijven als de gemeenschap van gebruikers vasthoudt aan ideologische puurheid. Hearn stelde dit op het Nationaal Bitcoin Congres in Amsterdam, waar hij vandaag een van de sprekers was.

In zijn presentatie verwierp Hearn het idee dat Bitcoin een binaire uitkomst zal kennen, zoals veelal wordt gesteld. In plaats van een alles (“moon”) of niets (“crash”) uitkomst, verwacht de ontwikkelaar dat de cryptografische valuta een toekomst tegemoet zou kunnen gaan die te vergelijken is met het open source besturingssysteem Linux, dat slechts gebruikt wordt door een beperkte groep – veelal technisch begaafde en vaak ideologisch gemotiveerde – gebruikers. Ook vergeleek Hearn de huidige status van Bitcoin met de vroege jaren van Google Maps, toen een korte groeispurt aan gebruikers al snel stabiliseerde zonder verder te groeien. Hier kwam pas verandering in toen Google Maps sneller kon worden geladen.

Hoewel Hearn het niet specifiek uitsprak, lijkt de ontwikkelaar daarmee aan te sturen op aanpassingen aan het protocol waarmee decentralisatie wordt opgeofferd voor gebruiksgemak. Dit is al enige tijd een controversieel punt binnen Bitcoin-kringen: vooral Hearn heeft verschillende aanpassingen voorgesteld die Bitcoin minder gedecentraliseerd zouden kunnen maken, terwijl ideologen zoals Peter Todd en de unSystemgroep hier actief tegen strijden.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *