Maurice de Hond: meerderheid Nederlanders is negatief over Bitcoin

Volgens een peiling die is uitgevoerd door Maurice de Hond lopen Nederlanders niet warm voor Bitcoin. De meeste ondervraagde bleken niet positief tegenover de cryptografische valuta te staan, terwijl vrouwen er al helemaal niets van moesten hebben.

Uit de uitslag van de peiling komt naar voren dat maar liefst 55% van de ondervraagden niets ziet in de internetmunt. Ook bleek 30% van de ondervraagde Nederlanders sowieso nog niet van Bitcoin te hebben gehoord, terwijl 90% bovendien geen plek kenden waar met Bitcoin betaald kan worden.

Toch zijn er ook wat lichtpuntjes uit de onderzoeksresultaten te putten. 11% van de ondervraagden denkt volgens De Hond wel dat Bitcoin in de toekomst belangrijk wordt, terwijl twee procent van de mannen het wel eens heeft gebruikt. Ook zegt vijf procent van de ondervraagde mannen in de nabije toekomst Bitcoin te willen gaan gebruiken.

Opmerkelijk is dat de ondervraagde vrouwen nog minder van Bitcoin moeten hebben dan de mannen. Nul procent van hen bleek de internetmunt wel eens te hebben gebruikt, terwijl zij dat ook niet van plan bleken te zijn.

Volgens De Hond zou het wel goed kunnen dat de negatieve houding de komende jaren gaat bijdraaien. “Bitcoin heeft in korte tijd een grote naamsbekendheid vergaard, maar wordt nog erg weinig gebruikt,” aldus De Hond. “Onbekend maakt onbemind. Bitcoin is typisch een fenomeen in opkomst. Over 3 jaar kan dit cijfer compleet anders zijn. In 1999 moest men ook nog niks hebben van de mobiele telefoon.”

De Hond deed onderzoek naar de tevredenheid van Nederlanders over de bestaande betalingssystemen, en de ervaringen met Bitcoin, op verzoek van de organisatie van het Nationaal Bitcoin Congres.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

1 komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *