Legalisatie alternatieve valuta’s in Californië stap dichterbij

De legalisatie van het gebruik van alternatieve valuta’s is gisteren in Californië een stap dichterbij gekomen, zo meldt CNBC. Daarmee zou ook het betalen met bitcoin en andere crypto’s binnenkort legaal kunnen zijn.

Op dit moment is het in Californië verboden om te betalen met een ander soort geld dan officiële Amerikaanse valuta – de dollar dus. Hoewel de wet nu al niet streng wordt nageleefd, willen Californische wetgevers onder leiding van het Democratische lid van de Assembly Roger Dickinson er nu helemaal vanaf. Met het oog op Bitcoin, maar ook andere alternatieve betaalwijzen, acht Dickinson de wet achterhaald: “In an era of evolving payment methods, from Amazon coins to Starbucks Stars, it is impractical to ignore the growing use of cash alternatives.”

Het wetsvoorstel is al enkele maanden in behandeling, en zo langzaamaan begint het er op te lijken dat hij daadwerkelijk zal worden aangenomen. Terwijl de Assembly van de Amerikaanse staat al akkoord was, heeft ook de Senaat van Californië nu ingestemd met de wetswijziging. De AB-129 Lawful money bill wacht daarmee slechts op de goedkeuring van de gouverneur van de staat, de Democratische Jerry Brown, voordat hij in werking treedt.

Met het oog op de Bitcoin-interesse in het Californische Silicon Valley zou de opheffing van het verbod op alternatieve valuta’s vermoedelijk erg gunstig zijn voor de groei en ontwikkeling Bitcoin en altcoins.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

2 komentarze

  1. Heel goed nieuws, nu moeten anderen landen ook mee, ik geef Bitcoin maximaal 2 jaar voor dat een Bitcoin op 10000ero staat

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *