Kraken levert cryptografisch bewijs van solvabiliteit

Het Amerikaanse Kraken heeft als eerste bitcoin-exchange een cryptografisch bewijs van solvabiliteit geleverd. Dit betekent dat gebruikers van het gestaag aan populariteit winnende bedrijf er relatief gerust op kunnen zijn dat al hun bitcoins in het bezit van de exchange zijn.

De procedure om het bewijs van solvabiliteit te kunnen leveren, is door Kraken zelf ontworpen, en werd in de afgelopen twee weken uitgevoerd. Het proces behelsde een controle door Stefan Thomas, die dankzij gebruik van een zogenaamde Merkle tree kon nagaan dat alle fondsen veilig waren, zonder daarbij de privacy van gebruikers in het geding te brengen. Tevens is het vanaf nu voor individuele gebruikers na te gaan of hun balans veilig in handen van Kraken is. Een technische uitleg van deze procedure (inclusief de zwakke punten) staat te lezen op de website van Kraken.

Vooral na de ondergang van MtGox klonk vanuit de Bitcoin-community een luide roep om maatregelen waarmee exchanges zouden kunnen bewijzen dat zij beschikken over de bitcoins van al hun gebruikers. Hoewel Bitstamp eerder al een bewijs van solvabiliteit leverde door middel van een reguliere controle, is Kraken nu de eerste exchange die dit cryptografisch heeft laten vaststellen.

Het in 2013 geopende Kraken timmert al enige maanden flink aan de weg. Mede door een samenwerking met de Duitse Fidor bank gold Kraken voor veel bitcoiners sowieso al als de meest betrouwbare exchange van het moment.

4 komentarze

    1. Idem. Moet zeggen dat ik in Bitstamp ook wel vertrouwen heb, en het voordeel is het veel grotere volume daar. Then again, Bitstamp is sinds de ondergang van Gox wel érg groot, en wat meer gelijkmatige verdeling over de markt zou een goede zaak zijn.
      Hopelijk schieten Clevercoin, Bl3p en SecondMarket ook eens op.

  1. Erg fijne exchange. Gebruik Kraken al een tijdje. Handig is ook dat je een withdrawal adres kunt instellen en dan een extra code kunt instellen om je settings op slot te zetten. Mocht iemand je wachtwoord achterhalen kan hij alleen een withdrawal doen naar het eerder ingestelde adres. Zo staan je bitcoins dus extra veilig.

    Enige nadeel van Kraken is nog dat het volume vrij laag is tov bijvoorbeeld Bitastamp. Maar dit wordt wel steeds beter volgens mij…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *