Hardware bitcoin-wallet TREZOR ziet het daglicht

De eerste TREZOR hardware bitcoin-wallets zijn geproduceerd en worden nu verscheept naar klanten, zo meldt fabrikant SatoshiLabs op haar website. De TREZOR is een kleine zakcomputer waarop je bitcoins kan bewaren en waarmee je betalingen kan doen door het via USB aan te sluiten op andere apparaten. De sterke open-source beveiliging van de TREZOR zou er voor moeten zorgen dat virussen of hackers geen kans zien om je bitcoins te stelen.

De versie die nu verscheept wordt is de TREZOR Metallic versie. De TREZOR Classic versie laat nog enkele maanden op zich wachten. De productie van de TREZOR liep veel vertraging op. SatoshiLabs werkte samen met een andere fabrikant die deadlines niet nakwam. Inmiddels is SatoshiLabs de samenwerking met een andere fabrikant aangegaan.

In China krijgt SatoshiLabs concurrentie van de HardBit-wallets die sinds gisteren te koop zijn. In tegenstelling tot TREZOR is de HardBit-wallet echter  geen open-source project. Hierdoor valt het voor derden lastig vast te stellen of de HardBit-wallet inderdaad wel de beloofde veiligheid kan leveren.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *