Geld voor de Toekomst | Foto’s

Afgelopen zaterdag vond in de Rotterdamse Erasmus Universiteit de Geld voor de Toekomst conferentie plaats. Ruim driehonderd bezoekers kwamen hier op af om te horen over de problemen van het huidige monetaire stelsel, waarbij veel aandacht was voor Bitcoin, maar ook voor andere alternatieven zoals edelmetalen, full reserve banking, schuldloos geld en lokaal geld.

Hier onder enkele foto’s van het evenement, gemaakt door Hans van Wessel van coin-info.nl.

Willem Middelkoop legt uit dat de Chinezen hem helemaal geen goud-gekkie vinden: in Azië zijn ze dol op het gele metaal.
ING’s Teunis Brosens kwam vertellen dat banken toch echt wel heel erg nuttige instituten zijn. (Hij was niet sarcastisch.)
Rick Falkvinge, de oprichter van de eerste Piratenpartij, had vooral een waarschuwing voor bitcoiners in petto: eis je vrijheid op, en laat je niet de regulatie in rommelen.
Martijn Jeroen van der Linden (Ons Geld), Rens van Tilburg (Sustainable Finance Lab), Rutger van Zuidam (Into Bitcoin) en Heidi Leenaarts (United by Passion) geven hun mening over de toekomst van het geld. Of misschien luisterden ze vooral naar de mening van debatleider Brecht Arneard (niet op de foto).
Ad Broere legt uit hoe het huidige monetaire systeem leidt tot oplopende maatschappelijke ongelijkheid. En waarom we dat niet moeten willen.
Jim Rickards was via een Google Hangout aanwezig om via vragen van Jan Skoyles zijn visie over de toekomst van het monetaire stelsel uiteen te zetten. TLDW: koop goud.
Ook Lex Hoogduin heeft oog voor de problemen van het huidige financiële systeem, maar denkt dat hier wel gematigde oplossingen voor zijn te vinden: “Je bent een rund als je met geld stunt.” (Maar dat hij van bitcoin houdt kunnen we natuurlijk meteen aan zijn laptop zien.)
Of misschien dat de laptop toch eigenlijk van organisator Paul Buitink is? Wie zal het zeggen…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *