Gebruik alternatieve valuta’s gelegaliseerd in Californië

Slechts enkele dagen nadat de Senaat van Californië instemde met de AB-129 Lawfull money bill, heeft ook de gouverneur van deze Amerikaanse staat deze wetswijziging goedgekeurd, zo meldde de LA Times dit weekend. Met deze goedkeuring is ook het gebruik van alternatieve valuta’s zoals bitcoin in Californië gelegaliseerd.

Tot enkele dagen terug was het in Californië formeel verboden om te betalen met een ander soort geld dan officiële Amerikaanse valuta, oftewel de dollar. Hoewel dit verbod al niet streng werd nageleefd, wilden Californische wetgevers onder leiding van het Democratische lid van de Assembly Roger Dickinson in zijn geheel van het verbod vanaf. Met het oog op Bitcoin, maar ook op andere alternatieve betaalwijzen, achtte Dickinson het verbod namelijk achterhaald: “In an era of evolving payment methods, from Amazon coins to Starbucks Stars, it is impractical to ignore the growing use of cash alternatives.”

Het wetsvoorstel was al enkele maanden in behandeling. Terwijl de Assembly van de Amerikaanse staat al akkoord was, stemde ook de Senaat van Californië deze week in met de wetswijziging. De AB-129 Lawful money bill wachtte daarmee slechts nog op de goedkeuring van de gouverneur van de staat, de Democratische Jerry Brown, voordat hij in werking zou treden.

Met het oog op de Bitcoin-interesse in het Californische Silicon Valley is de opheffing van het verbod op alternatieve valuta’s vermoedelijk gunstig voor de groei en ontwikkeling Bitcoin en altcoins.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *