Gavin Andresen: verlaat Ghash.IO

Bitcoin Foundation hoofdwetenschapper en voormalig Bitcoin lead-developer Gavin Andresen heeft miners op het hart gedrukt de mining pool GHash.IO te verlaten. Dit deed hij in een statement op de blog van de Bitcoin Foundation.

Andresen reageert in zijn blog op de sterke opkomst van GHash, dat de afgelopen dagen waarschijnlijk over veertig tot zestig procent van de totale rekenkracht op het Bitcoin-netwerk beschikte. De hoofdwetenschapper laat weten dat het proces van Bitcoin mining volgens hem al jaren te sterk geconcentreerd is geraakt bij enkele grote miningpools, en dat de positie positie van GHash geen goede ontwikkeling is.

Andresen laat echter ook weten dat het probleem wat hem betreft niet desastreus is. Volgens hem zijn de wezenlijke risico’s beperkt, omdat het voor GHash erg moeilijk is om misbruik te maken van de mogelijkheid om aan double spending te doen, terwijl er eventueel technische oplossingen zijn voor de optie van GHash om transacties te blokkeren. Daar bovenop heeft GHash er economisch gezien belang bij om eerlijk te blijven handelen.

Desalniettemin grijpt Andresen de situatie aan om zijn waarschuwing van de afgelopen jaren nogmaals te herhalen: “Bitcoin is still a work in progress, and you should only risk time or money on it that you can afford to lose. Mining centralization is one of several potential risks.”

Ondertussen hebben enkele grote mining ondernemingen, te weten BitFury en PETAMINE, kenbaar gemaakt niet langer voor GHash te zullen minen.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *