‘Financiële autoriteiten China bereiden mogelijk nieuwe restricties voor’

Financiële autoriteiten in China zijn zich op dit moment mogelijk aan het prepareren om de handel in bitcoins verder te limiteren, zo meldt Coindesk op basis van een artikel van het Chinese nieuwsagentschap Caixin. Specifiek zal er waarschijnlijk strenger worden toegezien op betalingen van en naar Bitcoin-exchanges in het Aziatische land.

Aanleiding voor het artikel van Caixin is een rapport van de Payments and Clearing Association of China (PCAC), een nationale non-profit die opereert onder de vleugel van de People’s Bank of China (PBOC), de centrale bank van het land. In dit rapport staat het advies dat banken strenger zouden moeten gaan controleren op het gebruik van waardebonnensystemen die Chinese exchanges ondanks een verbod nog altijd zouden gebruiken. Ook wordt banken geadviseerd beter in de gaten te houden of bankrekeningen worden gebruikt voor de aan- en verkoop van bitcoins. Op dit moment zouden enkele Chinese exchanges namelijk gebruik maken van privérekeningen om te kunnen functioneren.

Chinese restricties – en onduidelijkheid over deze restricties – zorgen al maanden voor onzekerheid op de bitcoin-markt. Hoewel de Chinese autoriteiten Bitcoin nooit hebben verboden, lijken zij wel alles in het werk te stellen om handel in de cryptografische valuta onmogelijk te maken.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *