Evenement | Eerste Nationaal Bitcoin Congres

Op donderdag 15 mei 13.00 – 17.00 laat de voorhoede van het Nederlandse bedrijfsleven en (semi)overheidsinstellingen zich bijpraten over het fenomeen Bitcoin. Top sprekers delen hun kennis en visie over de nieuwste ontwikkelingen en de impact die Bitcoin heeft op economie en samenleving, nu en in de toekomst. ABN AMRO Innovation Centre is gastheer van het congres en faciliteert de discussie over innovatie in het betalingsverkeer.

Het congres biedt een constructief kritische blik op Bitcoin en “crypto valuta” als nieuwe technologie en biedt concrete handvatten voor zowel strategische als praktische discussies over innovatie van financiële dienstverlening en producten. Onder de sprekers bevinden zich vooraanstaande ondernemers, wetenschappers, investeerders, bestuurders, (centraal) bankiers en bitcoin specialisten als bankier Peter Verhaar, VC Marc van der Chijs, bitcoin expert Tuur Demeester, Prof Paul Iske van ABN AMRO, Mark Buitenhek van ING en oud-minister van Financiën Jan Kees de Jager. Internationale sprekers zijn Bitcoin investeerder van het eerste uur Trace Mayer en Bitcoin core ontwikkelaar Mike Hearn. De Nederlandse Bank zal tijdens het congres meer bekend maken over hoe zij naar Bitcoin en “crypto valuta” kijken in het kader van innovatie en betalingsverkeer.

Op de vraag: “Heb je zelf wel eens wat betaald met Bitcoin?” kunnen deelnemers aan het einde van de middag bevestigend antwoorden. De “Demo Zone” biedt diverse mogelijkheden om in de praktijk te ervaren hoe Bitcoin werkt, van een Bitcoin automaat tot mobiele portemonnees en van betalen met Google Glass van de Nederlandse startup EAZE tot een Bitcoin donatiepunt ten behoeve van bijzonder project van Stichting Vluchteling. Daarmee is Stichting Vluchteling de eerste grote Nederlandse NGO die Bitcoins accepteert als donatie.

Het Nationaal Bitcoin Congres valt samen met de internationale Bitcoin conferentie, Bitcoin2014, die start op vrijdag 16 mei en tevens wordt gehouden in Amsterdam.

Deelname aan het congres kost € 190,- en er zijn maximaal 100 plaatsen beschikbaar. Het adres is ABN AMRO Dialogues House, Foppingadreef 22, Amsterdam. Congresticket leverancier Paydro heeft voor dit congres haar product uitgebreid met de mogelijkheid om de betaling in Bitcoin te kunnen voldoen. Het congres zal ook live worden uitgezonden via Internet.

Klik hier voor uitgebreide Sprekers info, programma en aanmelden.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *