Evenement | Cryptovaluta v. Goud

Met de schuldencrisis is duidelijk geworden dat het huidige financieel stelsel niet langer houdbaar is. Centrale bankbalansen zijn groter opgeblazen dan ooit, zonder zichtbaar herstel.

Zowel cryptovaluta als goud beloven een monetaire revolutie te ontketenen die een monetaire apocalyps kan afwenden; welk van deze twee opties heeft de toekomst om mensen weer een stabiele munt te geven die haar waarde behoudt?

Bitcoin heeft in 2013 een enorme waardestijging laten zien. In haar schaduw is een heel universum aan cryptovaluta ontstaan. Is de Bitcoin “as good as gold” of zijn cryptovaluta een voorbijgaande rage?

Goud is in 1971 losgelaten als monetair anker, zit er nog toekomst in dit “barbaars relikwie” of zitten we definitief in een post-goud tijdperk?

Op 19 mei zullen Willem Middelkoop en Charif Mews de degens kruisen om er achter te komen welk van deze valuta de toekomst heeft.

Willem Middelkoop is oprichter van het Commodity Discovery Fund en publicist. Hij verwierf landelijke bekendheid als marktcommentator bij RTLZ. Middelkoop waarschuwde in zijn eerste boek “Als de dollar valt” (2007) voor een naderende kredietcrisis. In de jaren er na verschenen “De permanente oliecrisis” (2008) en “Overleef de kredietcrisis” (2009) en “Goud en het geheim van geld” (2012) en The Big Reset (2013). In totaal verkocht hij meer dan 100.000 exemplaren van zijn boeken.

Charif Mews is kandidaat voor het Europees parlement namens de Piratenpartij. Met een wiskundige achtergrond en een liefde voor programmeren, politiek, ondernemen en psychologie is hij bezig om een betere wereld te realiseren. Een transparantere wereld mét bescherming van de privacy van het individu. Daarnaast is hij bezig met het bouwen van een muziekplatform waar hij de traditionele muziekindustrie mee wil veranderen.

Locatie: Café-Brasserie Heffer
Adres: Oudebrugsteeg 7 te Amsterdam
Tijd: 19.30 – 22.00
Datum: 19 mei

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *