En dan nog dit… (Week 9, 2014)

Het begint in herhaling te vallen, maar… ook deze week stond natuurlijk weer in het teken van MtGox. Toch was het aangevraagde uitstel van betaling van de Japanse exchange ook nu weer niet het enige dat er gebeurde. Hier onder een overzicht van alle nieuwtjes van de negende week van 2014 die de frontpage niet haalde…

Producten & diensten

Allereerst werd deze week Cryptocafe gelanceerd – een nieuw soort eBay voor bitcoin. Of misschien kunnen we beter zeggen: een nieuw soort Bitmit.

Een nieuwe week, een nieuwe porno-site. Het werd afgelopen week bekend gemaakt dat ook Playboy Plus bitcoin gaat accepteren.

Bovendien accepteert ook Fancy.com nu bitcoin. Wat is Fancy.com? Iets met iTunes. (Wij weten het verder ook niet, want Apple.)

Wie binnenkort in Londen is, kan vanaf nu ook een theaterkaartje afrekenen met bitcoin. Bij London Theatre Direct, om precies te zijn.

Exchanges & BTM’s

Het begon als een open source project, werd naar gelang de tijd vorderde closed source, maar zal naar zeggen van de ontwikkelaars binnenkort weer open source worden. Deze week ging de in de VS gevestigde exchange Buttercoin van start.

En in Hong Kong opende de Bitcoin-exchange ANXBTC. Naast online diensten kun je ook in hun winkel zelf terecht om bitcoins te kopen en verkopen.

Dan Bitcoin-ATM’s, ofwel BTM’s. Vorige week kwamen de eerste BTM’s al in de VS te staan, en deze week was het grootste winkelcentrum van het land aan de beurt voor een machine.

En ook in Spanje lusten ze er pap van. Daar komen er in de komende drie maanden tijd maar liefst honderd te staan.

Onderwijl zijn juist ook in het noorden van Europa, in een treinstation in Finland BTM’s gespot.

Wetgeving & banken

Ook deze week bleven waarschuwingen over Bitcoin niet uit. Zo vaardigde de  centrale bank in Jordanië een waarschuwing uit en blokkeerde het financiële instellingen om in cryptografische valuta’s te handelen.

Volgens de Vietnamese regering zijn Bitcoin-transacties bovendien zelfs helemaal illegaal.

Voor Neo & Bee kwam er echter goed nieuws: Bitcoin is in Cyprus niet tegen de wet.

En Janet Yellen, voorzitter van de Federal Reserve, maakte tenslotte kenbaar dat de FED geen zeggenschap heeft over Bitcoin. Hier volgt een lijst met namen van Bitcoiners die daar anders over dachten:

Zijn we nog iets vergeten? Laat het ons weten in de comments…

Coincourant heeft zelf geen ervaring met sommigen van de hierboven genoemde services, en kan mede daarom niet garant staan voor de legitimiteit of kwaliteit ervan.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *