En dan nog dit… (week 6 2014)

Apple blokkeerde de Blockchain-app uit hun app-store, BTC-e stopte met het opnemen en uitkeren van Russische Roebels, MtGox bevroor zelfs de bitcoin-balansen van al hun klanten, en ook in Nederland moesten handelaren aan strengere eisen voldoen. Week zes van 2014 was geen goede week voor Bitcoin. Toch was er ook best wel wat goed nieuws – of beter gezegd: goede nieuwtjes. Hieronder het nieuws van deze week dat de voorpagina van Coincourant net niet wist te halen:

Producten & diensten

Wij van Coincourant hadden er nog nooit van gehoord, maar de internationale webshop AZ-Europe verkoopt werkelijk van alles. Variërend van mobiele telefoons, tot hotelkamers en strijkbouten, het is nu allemaal af te rekenen met bitcoin.

CheapAir was al eerder begonnen met het accepteren van bitcoin voor vliegreizen, en vanaf deze week is het ook mogelijk hotels de boeken via de website. Bitcoiners kunnen dus straks op vakantie zonder nog met fiatgeld in aanraking te komen.

Xsolla verzorgt betalingen voor verschillende game-platformen, en is schijnbaar stilletjes bitcoin-betalingen gaan accepteren, zo werd deze week opgemerkt.

Via het crowdfunding-platform RealtyShares is het nu ook mogelijk in vastgoed te investeren met Bitcoin. Eerlijker kunnen we de banken niet maken, wel overbodiger.

Als je nog op zoek bent naar computeronderdelen kun je sinds vrijdag ook bij het Engelse Scan je bitcoins inwisselen. Scan is de grootste verkoper van computers en gerelateerde hardware op het eiland.

Wetgeving & banken

Mogelijk slecht nieuws voor Britten: zij zullen straks wellicht BTW moeten gaan betalen over het handelen in bitcoin. Dit zou natuurlijk een enorme last zijn voor het aanschaffen van de cryptografische valuta.

Indonesische autoriteiten spraken zich eerder erg negatief uit over bitcoin, maar namen deze week wat gas terug. Hoewel de cryptografische valuta er nu geen wettig betaalmiddel is, is het ook niet langer verboden hem te gebruiken.

En terwijl de aanstaande Bitcoin-”bank” Neo zich op Cyprus opmaakt voor wat wel eens het interessantste Bitcoin-expiriment van het jaar zou kunnen worden, waarschuwt de Cypriotische centrale bank voor de risico’s van de internetmunt.

Exchanges & ATM’s

Ieder land straks zijn eigen exchange? Die kant gaat het zo langzaamaan wel op. Deze week opende Coincove in Mexico.

Down under zitten ze als het aan het bedrijf Australian Bitcoin ATM’s ligt binnenkort niet langer verlegen om… nouja Australische Bitcoin ATM’s dus. Zij zijn van plan maar liefst honderd stuks op het continent te plaatsen.

En ook een paar honderd kilometer ten noordwesten van Australië, in Singapore, zullen binnenkort bitcoins uit een ATM gekocht kunnen worden. Daarin voorziet het lokale bedrijf Bitcoin Exchange, dat vooralsnog helaas niet de mogelijkheid biedt bitcoins in de lokale valuta om te zetten.

Bitcoin kent – nu al – een rijke geschiedenis in Berlijn, en nu is ook de eerste Bitcoin-ATM in de hoofdstad van onze oosterburen geplaatst.

Ook het aantal ATM’s in Canada breidt zich ondertussen uit. In Montreal kun je sinds deze woensdag bitcoins uit de muur trekken…

…en binnenkort worden het er waarschijnlijk nog veel meer. Het Canadese investeringsbedrijf BiT-Capital investeert tien miljoen dollar in de Bitcoin-ATM startup BitAccess. BitAccess wil binnen een jaar wereldwijd vijfhonderd “BTM’s” plaatsen, en binnen drie jaar zelfs tien keer zo veel.

Development & Altcoins

Deze week is bitcoinj 0.11 – een van de alternatieve implementaties van Bitcoin – uitgebracht

En daarmee is ook de bèta versie van Bitcoin Wallet 3.31, die is gebaseerd op bitcoinj, bijgewerkt naar een nieuwere versie.

Het softwarebedrijf Hive lanceerde deze week haar Bitcoin-wallet Hive voor het besturingssysteem Mac OS X, die eerder al als beta-versie te testen viel. Hive hoopt in de toekomst meer mooie en toegankelijke bitcoin-software te leveren.

Max Keiser lanceerde op woensdag 5 februari zijn eigen internetmunt MaxCoin. ‘An alternative cryptocrurrency disrupting the already rather disrupting crypto market’. Niet met gpu’s of ASIC’s te minen, dus laat die cpu’s maar draaien.

In navolging van Max’ eigen cryptografische valuta is inmiddels ook een speciale versie voor zijn collega en metgezel Stacy Herbert aangekondigd: de StacyCoin. Opdat er in navolging van hun eerdere twitter-war nu ook een crypto-war mag losbarsten.

En tenslotte krijgt ook IJsland binnenkort een eigen cryptografische valuta, de Auroracoin. Deze Auroracoin, die in technisch opzicht is gebaseerd op Litecoin, zal in tegenstelling tot veel alternatieven voor de helft gepremined zijn: meer dan tien miljoen stuks zullen via een zogenaamde “airdrop” onder de IJslandse bevolking worden verspreid.

Zijn we nog iets vergeten? Laat het ons weten in de comments…

Coincourant heeft zelf geen ervaring met sommigen van de hierboven genoemde services, en kan mede daarom niet garant staan voor de legitimiteit of kwaliteit ervan.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *