En dan nog dit… (week 16, 2014)

De bodem van de bitcoin-koers lijkt inmiddels een beetje achter ons te liggen, nu dat de marktwaarde van de internetmunt in de zestiende week van 2014 met zo’n twintig procent is gestegen van ongeveer 300 naar ruim 360 euro. Op echt belangrijk nieuws zal dat niet gestoeld zijn, dat was er namelijk nauwelijks – of het moet zijn dat er in China niet zo veel aan de hand lijkt te zijn wat betreft mogelijke verboden.

Hier onder in ieder geval de nieuwtjes die de afgelopen zeven dagen de frontpage van Coincourant niet wisten te halen…

Producten & diensten

Het Amerikaanse Tiger Direct is al een van de grootste webshops die bitcoin accepteert, en binnenkort zal ook de Canadese afdeling betalingen in de cryptografische valuta gaan aannemen.

Dat in tegenstelling tot Amazon, dat liet weten geen reden te zien bitcoin-betalingen te integreren.

Ze zijn niet de eerste die het doen, maar het blijft een erg interessante stap en daarom het vermelden waard: de Britse reseller Cex gaat klanten die tweedehands spullen aan de zaak verkopen uitbetalen in bitcoin.

In de Amerikaanse staat Colorado is cannabis enige tijd geleden gelegaliseerd, en nu gaan ze er zelfs vending machines neerzetten. Met als geaccepteerd betaalmiddel, inderdaad: bitcoin. Happy 4/20!

Ook aardig: dankzij Coinkite hoeven bitcoins straks niet langer mee te gaan het graf in: het bedrijf introduceerde deze week een “end-of-life plan.”

En erg leuk om te zien: het idee van een Bitcoin Boulevard, dat zijn oorsprong kent in Den Haag, verspreid zich nu ook naar de VS.

Exchanges & BTM’s

Er is deze week nog een Britse exchange geopend, of eigenlijk: heropend. Bitcoin 24 is sinds deze week back in buniness.

Ook was er een beetje gerommel. Altcoin-exchange Cryptsy had deze week wat problemen…

…en het zelfde geldt voor Local Bitcoins. Beide exchanges hebben hun zaken inmiddels weer op orde.

In China is deze week dan echt de eerste Bitcoin-ATM geplaatst, door BTC China. In Sjanghai, om precies te zijn.

En hoewel het niet echt een exchange is, en ook geen BTM, is Mycelium inmiddels live. Erg interessant, deze Local Bitcoins-achtige app, waarmee te allen tijde lokale deals kunnen worden gevonden. Zie ook deze leipe instructievideo.

Development & altcoins

Het BitPay-project Bitcore, waarmee gemakkelijk Bitcoin-apps kunnen worden gemaakt, is sinds deze week 100% compatible met Bitcoin Core.

Ook erg aardig: Litecoin zal binnenkort – net als Bitcoin – bruikbaar zijn met een Electrum-wallet, zodat het niet langer nodig is de hele blockchain te downloaden.

Wetgeving & banken

En het heeft blijkbaar even geduurd, maar Charlie Shrem is deze week dan toch echt formeel aangeklaagd.

Zijn we nog iets vergeten? Laat het ons weten in de comments…

Coincourant heeft zelf geen ervaring met sommigen van de hierboven genoemde services, en kan mede daarom niet garant staan voor de legitimiteit of kwaliteit ervan.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *