Eerste informatie over veiling ‘Silk Road bitcoins’ (+updates)

Gedurende de dag is vandaag het een en ander aan informatie naar buiten gesijpeld over de veiling van enkele dagen terug van de bijna dertig duizend in beslag genomen “Silk Road bitcoins” door de US Marshall Service.

Zo bleek uit navraag van Coindesk dat in totaal zo’n 45 bieders in totaal zo’n 63 boden hebben uitgebracht. De identiteit van de bieders is in principe geheim, maar onlangs lekte door een onhandig verstuurde e-mail wel enkele namen uit. Tevens bleek uit een artikel van de Wall Street Journal vandaag dat Bitcoin-startup Circle bij de bieders hoorde.

Eerder was ook al bekend geworden dat Barry Silberts Second Market een bieding-syndicaat zou opstellen, waar iedereen met $25.000 aan kon deelnemen. Hoewel hier zich uiteindelijk 42 mensen bij aansloten, heeft Silbert vandaag op twitter laten weten dat dit syndicaat niets heeft gewonnen. Vergelijkbaar heeft ook Alex Waters, die live op Bloomberg televisie een bod uitbracht, op Reddit laten weten niet te hebben gewonnen.

Wie de veiling wel heeft gewonnen, en voor hoeveel de tien blokken van (bijna) driezuidend bitcoins zijn verkocht, is vooralsnog dan ook onbekend, en de US Marshal Service zal deze informatie waarschijnlijk ook niet zelf naar buiten brengen…

Update: Ook investeringsgroep Pantera heeft niets gewonnen, aldus Reuters.

Update: Inmiddels is door Coindesk bekend gemaakt dat alle tien blokken van (bijna) drieduizend bitcoins zijn opgekocht door een enkele bieder. Wie dat is, of voor hoeveel de bitcoins zijn verkocht, is nog altijd niet bekend.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *