Easbit lanceert ‘granny proof’ Bitcoin-portemonnee

De Nederlandse software-ontwikkelaar van mobiele Bitcoin-toepassingen Easbit introduceerde deze week de Easbit wallet, een gebruiksvriendelijke (of: granny proof) Bitcoin-portemonnee applicatie voor Android smartphones. De app is beschikbaar voor download vanaf Easbit.com en in de Google Play Store.

De software is ontwikkeld om bitcoin te versturen en te ontvangen, waarbij veel rekening is gehouden met gebruiksgemak, privacy en veiligheid, terwijl het serverpark van Easbit op duurzame energie draait. Om de decentrale grondslag van Bitcoin niet aan te tasten slaat Easbit bovendien geen Bitcoin-gerelateerde gegevens van gebruikers op. De bitcoins zijn van de gebruiker, en worden ook opgeslagen op de smarthphone van de gebruiker, zodat hij altijd de volledige controle over zijn bitcoin heeft.

Easbit CEO Patrick van Ek laat weten erg tevreden te zijn met het eindresultaat. “Na meer dan anderhalf jaar in de luwte aan Easbit gewerkt te hebben zijn we dan eindelijk klaar om onszelf aan de wereld te tonen,” aldus Van Ek. “Easbit heeft zich ten doel gesteld de gebruiker te voorzien van een veilige en gebruiksvriendelijke mobiele portemonnee. Dat is gelukt.”

Uiteindelijk is het doel van Easbit om de app beschikbaar te maken voor alle mobiele platformen, waardoor hij voor iedereen toegankelijk zal zijn.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *