Duitse bank Sparkasse blokkeert betalingen aan Anycoin Direct

De Duitse bank Sparkasse heeft de afgelopen dagen enkele tientallen betalingen aan de Nederlandse bitcoin- en altcoin wisseldienst Anycoin Direct geblokkeerd. Dit blijkt uit berichtgeving van Crypto Articles en uit navraag van Coincourant.

Hoewel Sparkasse ook eerder al eens transacties naar Anycoin Direct blokkeerde, is de frequentie hiervan de afgelopen dagen enorm toegenomen. In sommige gevallen betekent dit dat betalingen niet aankomen, terwijl in andere gevallen transacties worden teruggedraaid. Dit is voor Anycoin Direct natuurlijk bijzonder vervelend, omdat het de bitcoins of altcoins doorgaans al direct na de initiële betaling naar klanten verstuurt.

De precieze reden voor het blokkeren en terugdraaien van transacties is op dit moment niet duidelijk, en Sparkasse heeft hiervoor ook geen verklaring gegeven aan Anycoin Direct. Op basis van vergelijkbare gevallen in het verleden zou het echter goed kunnen dat fraudeurs misbruik hebben gemaakt van de service van Anycoin Direct. Vermoedelijk neemt Sparkasse in dat geval het zekere voor het onzekere, door alle transacties richting Anycoin Direct te blokkeren.

Ook een andere Nederlandse wisseldienst die zich op de gehele Europese markt richt, BTC Direct, geeft tegenover Coincourant aan in december problemen te hebben ondervonden met Sparkasse, waarschijnlijk ook in verband met fraudegevallen. Inmiddels zijn deze problemen echter weer opgelost.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *