Dorian Nakamoto ontkent officieel betrokkenheid met Bitcoin

Dorian Nakamoto, de man die onlangs door Newsweek werd aangewezen als de enige echte Satoshi Nakamoto, heeft nogmaals ontkent betrokken te zijn geweest bij Bitcoin. Waar Dorian eerder al in gesprek met journalisten van Associated Press verklaarde niets met Bitcoin te maken te hebben, deed hij dat vandaag officieel en met behulp van een advocaat middels een brief aan Reuters-blogger Felix Salmon.

Dorian stelt in de brief dat hij pas voor het eerst van Bitcoin hoorde nadat zijn zoon hem er in februari van dit jaar over vertelde. Tevens schrijft de geboren Japanner dat hij helemaal niet in staat zou zijn geweest om Bitcoin te creëren: “I have no knowledge of nor have I ever worked on cryptography, peer to peer systems, or alternative currency’s.”

Ten slotte geeft Dorian aan dat hij al jaren geen vaste baan heeft kunnen vinden, en daarom vorig jaar zelfs zijn internetabonnement heeft opgezegd. Daarbij denkt deze Nakamoto dat de recente publicaties van Newsweek het voor hem moeilijker hebben gemaakt een nieuwe baan te vinden.

Tot het eind van deze maand loopt er nog een inzamelingsactie voor Dorian Nakamoto, waarvoor bitcoiners inmiddels al tientallen bitcoins hebben verzameld.

1 komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *