Deense politieke partij houdt interne verkiezingen middels Bitcoin-blockchain

Een lokale afdeling van de Deense politieke partij Liberal Alliance zal vandaag interne verkiezingen gaan houden met behulp van de Bitcoin-blockchain, zo meldt de Deense website Version 2. Daarmee heeft de partij waarschijnlijk een wereldprimeur te pakken.

Hoe de stemronde precies zal worden uitgevoerd wordt uit het artikel niet helemaal duidelijk, maar vermoedelijk zal er gebruik worden gemaakt van een colored coins-achtig concept. Daarbij zou het goed kunnen dat iedere stemgerechtigde een stukje bitcoin toebedeeld krijgt dat dienst doet als soort persoonlijk stembewijs. Vervolgens kunnen er bitcoin-adressen worden toegewezen aan de verschillende kandidaten. Het adres (en dus de kandidaat) dat uiteindelijk de meeste van de speciale stukjes bitch ontvangt zou op deze manier de verkiezingen winnen.

Door gebruik te maken van de blockchain kunnen de verkiezingen volledig transparant plaatsvinden, waarbij iedere deelnemer zelf kan controleren of zijn of haar stem is meegeteld, en zelf kan zien welke kandidaat daadwerkelijk de meeste stemmen heeft gekregen. Bovendien is daarbij niet langer vertrouwen in een derde partij nodig.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *