Cointopay lanceert autonome wallet modus

De Nederlandse crypto-betaalprovider Cointopay heeft deze week haar autonome wallet modus gelanceerd. Daarmee kunnen gebruikers verschillende cryptografische valuta’s bewaren, ontvangen en versturen terwijl zij zelf in het beheer blijven van hun private keys, zo meldt het bedrijf aan Coincourant.

Klanten van Cointopay die gebruik willen maken van de autonome modus dienen serverruimte te huren bij de cloud server van Digital Ocean – of Cointopay kan dit zelf voor hen doen. Vervolgens kunnen gebruikers van Cointopay via deze server bitcoins, litecoins, darkcoins, dogecoins, blackcoins, cannabiscoins, megacoins en htmlcoins beheren. Ook is het mogelijk om via Cointopay crypto’s te kopen en verkopen, en om via websites als WordPress en Shopify crypto-betalingen te ontvangen en om te laten zetten in fiatgeld.

Volgens de persvoorlichter van Cointopay, Stella Johanson, zijn decentrale alternatieven hard nodig binnen het crypto-ecosysteem. “Bestaande betalingsproviders hebben de drang om zich puur centralistisch op te stellen, hetgeen eigenlijk niet veel verschilt van het bestaande bancaire model,” aldus Johanson. “De mogelijkheden die geïntroduceerd zijn door de uitvinding van Bitcoin maken het echter juist mogelijk om geheel nieuwe diensten aan te bieden. Daar richten wij ons op.”

Enkele weken terug lanceerde Cointopay ook al haar Secure Cloud service, een webwallet waarbij de private keys wel in zijn geheel door het bedrijf zelf worden beheerd (vergelijkbaar met Coinbase). Met de introductie van autonome modus kunnen gebruikers volgens Cointopay nu dus zelf kiezen of zij hun private keys wel of niet aan Cointopay willen toevertrouwen.

Coincourant heeft zelf geen ervaring met de hierboven beschreven service, en kan mede daarom niet garant staan voor de legitimiteit of kwaliteit ervan.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *