Coinprism lanceert binnen enkele dagen colored coins

Het colored coins project van Coinprism zal binnen enkele dagen worden gelanceerd, zo blijkt uit de website van het bedrijf. Daarmee ziet wederom een interessant Bitcoin 2.0 project straks het licht.

Colored coins zijn in feite (fracties van) bitcoins die een een dubbelrol vervullen als iets anders dan bitcoins. Daarmee wordt het dus in principe mogelijk om de blockchain te gebruiken voor veel meer dan alleen geld (bitcoin-de-valuta).

Dit is misschien het best te vergelijken met een aantal eurocenten waar speciale stickertjes op zijn geplakt. Met deze speciale markeringen zijn de centen nog altijd gewoon als eurocent uit te geven, bij de groenteboer bijvoorbeeld. Maar het is ook mogelijk om binnen een bepaalde groep mensen een speciale afspraak te maken over deze centen. Zo kunnen de gemarkerde centen bijvoorbeeld worden gebruikt als festivalmuntjes, waardoor ze op het festival een biertje waard zijn. Of de speciale centen kunnen worden ingezet als aandelen, of als eigendomsbewijzen, of als een speciale (lokale) valuta, en als nog veel meer dan dat.

In het geval van deze Coinprism versie van colored coins, zal er gebruik moeten worden gemaakt van een speciale webwallet, die de colored coins als zodanig herkent. Alleen gebruikers van Coinprism zullen dus onderling gebruik kunnen maken van de functie. Alle transacties die met de Coinprism worden gemaakt zijn vervolgens natuurlijk wel gewoon openlijk zichtbaar op de blockchain.

Bekijk hier het introductiefilmpje:

Of hier de iets langere uitleg van Coinprism:

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *