Chinese overheid verbiedt media over Bitcoin-conferentie te schrijven

De Chinese overheid heeft het de media van het land verboden om over de Bitcoin-conferentie in Peking te schrijven, zo blijkt uit een door China Digital Times gelekt bericht. De conferentie, genaamd Global Bitcoin Summit 2014, wordt vandaag en morgen gehouden in de Chinese hoofdstad, en is daarmee de eerste van het land.

De censuur op de conferentie is een volgende stap in een serie Chinese restricties op Bitcoin. Waar vooralsnog vooral beperkingen werden opgelegd voor financiële instellingen zoals banken en betalingsproviders, blijkt uit het gelekte bericht dat Chinese autoriteiten het gebruik van bitcoin door Chinezen op zijn minst willen ontmoedigen. Dit terwijl de president van de centrale bank van het land eerder nog expliciet aangaf dat het gebruik van Bitcoin voor Chinezen niet zou worden verboden.

Enkele dagen geleden lieten de eigenaren van vijf van de grootste Chinese bitcoin-exchanges al weten dat zij verstek zouden laten gaan bij de conferentie, ogenschijnlijk om lokale autoriteiten niet te provoceren.

Los van de conferentie circuleren er ook berichten op internet waaruit zou blijken dat BTC-e, de (vermoedelijk) in Bulgarije gevestigde bitcoin-exchange die onlangs besloot handel in Chinese Yuan aan te bieden, sinds vandaag wordt geblokkeerd in China. Ook dit wijst dus op verdergaande restricties op Chinees Bitcoin-gebruik dan tot nu toe veelal werd verondersteld.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

1 komentarz

  1. jullie doen heel goed nieuws op deze website, jongens. ik ben een chinees-sprekend surinamer en vraag me af of jullie misschien nederlandse vertalingen willen van spul dat hier (in china) in het nieuws komt? ik kan dat in nederlands naar jullie toezenden. bitcoin is bijna dagelijks nieuws in china, echter worden slechts de hot items in het engels gepubliceerd. ik denk dat ik jullie aan wat primeurs kan helpen!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *