Chinese Construction Bank sluit rekeningen Huobi en OKCoin

De grote Chinese Construction Bank heeft vandaag de rekeningen van bitcoin-exchanges Huobi en OKCoin gesloten, zo melden de bedrijven (in het Chinees) op hun websites. Hoewel vorige week al was aangekondigd dat dit zou gaan gebeuren, is de opheffing nu dus echt een feit.

De twee exchanges zullen vooralsnog wel open blijven: zowel Huobi als OKCoin kondigden onlangs aan zich buiten China te vestigen. Tevens lanceerde OKCoin enkele dagen geleden een tegoedbonnensysteem. Daarmee zal er voor de meeste inwoners van China die gebruik willen maken van de exchanges vermoedelijk niet veel veranderen. Het is waarschijnlijk alleen onmogelijk om voor meer dan 50.000 dollar aan bitcoin te kopen, omdat het voor Chinezen niet toegestaan is zo veel geld het land uit te sturen.

Opmerkelijk is vooral dat vooralsnog alleen de Construction Bank bankrekeningen lijkt te sluiten. Volgens een gerucht dat onlangs werd verspreid door de Chinese nieuwssite Caixin zou het verbod namelijk bij de Chinese centrale bank vandaan komen, en dus alle Chinese banken moeten treffen.

De president van de PBOC stelde zelf onlangs dat er geen sprake is van een verbod, terwijl ook BTC China CEO Bobby Lee zegt van niets te weten.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Aanvulling: Overigens is oud-premier Wim Kok vandaag bij de Construction Bank in dienst getreden.

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *