Britse Aston universiteit: Nick Szabo is Satoshi Nakamoto

De Britse Aston universiteit heeft op basis van tekstanalyses de Amerikaanse Nick Szabo aangewezen als de vermoedelijke werkelijke identiteit achter Satoshi Nakamoto, zo meldt de Wall Street Journal. Szabo gold al eerder als een van de kandidaten die achter het pseudoniem van de Bitcoin-bedenker zou kunnen schuilen.

De groep studenten en onderzoekers van de universiteit is tot deze conclusie gekomen door het schrijfwerk van een elftal kandidaten – waaronder bijvoorbeeld ook Dorian Nakamoto, Gavin Andresen en Jed McCaleb – onder de loep te nemen, en te vergelijken met teksten van Satosho Nakamoto. Uit deze analyse kwam naar voren dat vooral Szabo en Satoshi het gebruik van een flink aantal termen en schrijfwijzen deelden.

De reden dat Szabo in de eerste plaats bij de kandidaten hoorde heeft bovendien veel te maken met zijn achtergrond en specialiteiten. De voormalig professor in Recht is namelijk een expert op het gebied van cryptografie en computers, en heeft zelfs een voorloper van Bitcoin ontwikkelt, genaamd bit gold. Daarbij heeft Szabo over een uitgebreid aantal onderwerpen geschreven, waaronder decentrale computernetwerken.

Het is dan ook niet de eerste keer dat Szabo wordt aangewezen als de waarschijnlijke bedenker van Bitcoin. In december van vorig jaar wees onderzoeker Skye Grey al naar de oud-professor als meest waarschijnlijke persoon achter Satoshi, en ook toen was dit op basis van zijn achtergrond en tekstanalyses.

Van zekerheid is desalniettemin geen sprake, zo beseffen ook de onderzoekers van Aston. Hoewel Szabo en Satoshi veel gelijkenissen lijken te vertonen, zou dit natuurlijk ook nog altijd op toeval berust kunnen zijn.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *