Brabantse bitcoin-miner opgepakt wegens aftappen stroom

In het Brabantse Goirle is vandaag een 43-jarige Tilburger opgepakt vanwege het aftappen van stroom, zo meldt de politie. De verdachte zou deze stroom hebben gebruikt om in een bedrijfspand 21 computers te laten minen naar bitcoins.

Naar aanleiding van een controle van energieleverancier Enexis heeft de politie rond kwart over elf vanochtend een inval gedaan in het pand waar de computers stonden, en de eigenaar ervan gearresteerd. De mining-rigs zijn daarbij bovendien in beslag genomen, en per auto afgevoerd.

Hoewel verschillende media berichtten dat de verdachte “valse bitcoins” zou hebben gemaakt, is hier natuurlijk geen sprake van. Alleen door middel van een ongelooflijk kostbare double spend aanval kan eventueel zoiets als “valse bitcoins” worden geproduceerd. Daarvoor is het nodig om over minstens 51% van de rekenkracht van het totale Bitcoin-netwerk te beschikken, hetgeen met 21 computers absoluut niet mogelijk is.

2 komentarze

  1. Journalisten bij reguliere media zouden wat beter onderzoek moeten doen naar Bitcoin voordat ze er een bericht over plaatsen. Nu wordt er gesproken over ‘valse bitcoins’ alsof het protocol lek zou zijn. Jammer…

    1. Onder andere NU.nl die publiceert weer onzin-journalistiek en bitcoin-bangmakerij. Ik vraag me af wie hun financiert om deze bitcoin hatende artikelen vast de banken?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *