Blocktrail lanceert Bitcoin-analyseplatform

De Nederlandse Bitcoin-startup Blockcorp heeft vandaag haar Bitcoin-analyseplatform Blocktrail gelanceerd. “Het is ons doel om de blockchain ook transparant te maken voor mensen die zelf niet technisch zijn aangelegd,” aldus CEO Boaz Bechar.

Het belangrijkste verschil met concurrerende platformen zoals Blockchain en Blockr is dat Blocktrail in verschillende opzichten over uitgebreidere analysetools beschikt. “Blocktrail is bezig meer prominente Bitcoin-adressen in kaart te brengen, zoals die van goksites en payment processors,” aldus Bechar. “Tevens willen we op korte termijn Bitcoin 2.0 projecten zoals Mastercoin en Counterparty gaan analyseren en visualiseren, terwijl ook wordt gewerkt aan de implementatie van het cryptografisch versleutelde BitMessage communicatieprotocol.”

Het vijfkoppige team achter Blocktrail is gevestigd in Amsterdam. Behalve de Israëlische Bechar is ook de Nederlandse Jop Hartog (onder meer bekend van De Week van Bitcoin podcast) betrokken bij het project. Moederbedrijf Blockcorp wordt voor een half miljoen euro gefinancierd door de Rus Lev Leviev, de medeoprichter van de Russische Facebook-variant VKontakte.

In de nabije toekomst hoopt het team achter Blockchain institutionele en overheidsgerelateerde klanten te kunnen aantrekken, terwijl ook wordt gemikt op samenwerking met ontwikkelaars van andere Bitcoin-projecten.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

1 komentarz

  1. Interessant, verkoop je ziel en zaligheid om nauwkeurige financiele censuur mogelijk te maken. Ja, hier zit de community echt op te wachten, not. Maar moet toegeven dat dit de roverheid goed van pas zal komen, dus veel geld aan te verdienen! Goed gedaan! Gelukkig is er darkcoin. 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *