Bitstraat wil Amsterdam Bitcoin-hoofdstad van de wereld maken

De Nederlandse startup Bitstraat wil Amsterdam de Bitcoin-hoofdstad van de wereld maken door een recordaantal winkels bitcoin te laten accepteren. Daarvoor is het bedrijf van Max Barendregt en Kasper Keunen onder de naam Amsterdam Bitcoin City een samenwerking aangegaan met de internationale bitcoin-betaalprovider Bitpay.

Om Amsterdam de Bitcoin-hoofdstad van de wereld te maken, heeft Bitstraat zich ten doel gesteld minstens honderd brick and mortar (dus fysieke) winkels in staat te stellen bitcoin te accepteren. Daarvoor heeft de startup speciale betaal-terminals ontwikkeld, bestaande uit een kleine tablet waar gemakkelijk bitcoin-betalingen op kunnen worden uitgevoerd. De eerste honderd winkels die zich bij het initiatief aansluiten ontvangen deze terminals gratis, en deze blijven gratis totdat de specifieke winkel een maandelijkse omzet van 900 euro draait, waarna de winkelier een optie krijgt om tien euro per maand te betalen, of er voor kan kiezen de terminal aan te schaffen voor 120 euro.  Omdat Bitpay betalingen gratis verwerkt, krijgen de aangesloten winkeliers hun bitcoin-omzet ook gratis uitbetaald, in euro’s of bitcoin.

Op dit moment heeft Bitstraat zo’n achttien Amsterdamse winkels zo ver gekregen bitcoin te accepteren, alhoewel de terminals nog niet in al deze winkels zijn geïnstalleerd. Onder de aangesloten acceptanten behoren onder anderen ‘t Hofje van Wijs waar tevens een BTM te vinden is, en Pakhuis de Zwijger waar de maandelijkse Bitcoin Wednesday plaatsvindt.

Om meer winkeliers aangesloten te krijgen heeft Bitstraat inmiddels ook een prijsvraag uitgeschreven: iedereen die een Amsterdamse winkel aanmeldt om via Bitstraat bitcoin te accepteren maakt kans op een bitcoin. Bezoek de website van Amsterdam Bitcoin City voor meer informatie.

Als Bitstraat Amsterdam de Bitcoin-hoofdstad van de wereld wil maken zal het initiatief overigens nog wel even door moeten groeien: op dit moment gaat die titel nog altijd naar Arnhem, waar onder de vlag van Arnhem Bitcoinstad inmiddels op 36 brick and mortar locaties met bitcoin kan worden betaald.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

5 komentarzy

  1. Dat is het al, je vindt zo ongeveer nergens ter wereld een grotere concentratie winkels, horecagelegenheden en andere zaken die Bitcoin accepteren, dan in Arnhem. (Zie ook de site, ArnhemBitcoinstad.nl)

   En dan hebben we het dus niet over webshops, maar concrete, fysieke winkels, kroegen, restaurants, enzovoort waar je aan de kassa met Bitcoin kunt afrekenen. Volgende week vrijdag (28 nov) wordt deze opmars van Bitcoin in Arnhem overigens groots gevierd, een prima gelegenheid om zelf eens te ervaren hoe ver het al is met de Bitcoin-integratie in de praktijk!

   Wel goed dat Amsterdam nu ook aan de weg gaat timmeren, hoe meer Bitcoin-acceptatie hoe beter. Maar voordat ze op het acceptatieniveau van Arnhem zitten is er nog wel een weg te gaan 😉

 1. Wij hebben een camping in noorwegen en hebben sinds juli 2014 een bitcoin tablet van bitstraat. We hebben nog niet veel bitcoin betalers gehad, maar degene die kwam was razend enthousiast. Ei delijk konden ze met bitcoin betalen. Ze kwamen speciaal hiervoor naar onze camping. Bitstraat heeft goede service en het werkt perfekt.
  Buøy camping
  3880. Dalen
  Noorwegen

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *