BitGo haalt 12 miljoen dollar aan investeringen op

De Bitcoin-walletservice BitGo heeft middels een investeringsronde maar liefst twaalf miljoen dollar (negen miljoen euro) aan investeringen binnengehaald, zo meldt Forbes. Daarmee behoort BitGo meteen tot een van de meest waardevolle Bitcoin-ondernemingen ter wereld.

BitGo biedt multisig Bitcoin-wallets aan, waarmee het zich met name richt op welvarende Bitcoin-investeerders. Door bitcoins op een adres “op te slaan” dat slechts kan worden “ontgrendeld” met behulp van meerdere private keys, is BitGo een erg veilige optie voor investeerders die geen risico willen lopen dat hun bitcoins worden gestolen. Normaal gesproken zullen zowel klanten van BitGo als BitGo zelf een private key krijgen, terwijl een derde – fysieke – sleutel aan een vertrouwde third party kan worden gegeven. Omdat de bitcoins slechts kunnen worden gebruikt met twee van de drie sleutels, heeft een hacker er niets aan een van de sleutels te stelen, terwijl ook BitGo zelf er gegarandeerd niet met het geld vandoor kan gaan.

De investeringsronde werd geleid door Redpoint Ventures, en maakte dat verschillende grote namen binnen de (Bitcoin-)investeerderswereld deelnamen, waaronder Radar Partners, Founders Funds, Barry Silberts Bitcoin Opportunity Corp., Liberty City Ventures, Crypto Currency Partners, en Ashton Kutchers A-GRade Investments.

Onlangs zijn ook enkele grote namen binnen de tech-sector al in dienst getreden bij BitGo, waaronder Facebooks Ben Davenport, VeriSigns Stratton Sclavos en Redpoints Jeff Brody.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *