BitFury koopt cooling specialist Allied Control en wil zich verder mengen in cloud mining

De onder meer Nederlandse mining-specialist BitFury heeft de in Hong Kong gevestigde cooling specialist Allied Control overgenomen. Ook overweegt BitFury de cloud mining markt verder te betreden. Dit blijkt uit berichtgeving van CoinDesk.

Allied Control is gespecialiseerd in zogenaamde two-phase immersion thermal management platformen, waarmee computers dankzij geavanceerde technologie beter gekoeld kunnen worden dan nu het geval. BitFury hoopt haar diensten met de overname van de startup sneller, efficiënter en grootschaliger te kunnen maken.

Met de uitbreiding lijkt BitFury zich bovendien specifiek op de cloud mining markt te gaan richten, waar miners dus zelf geen hardware aanschaffen maar in plaats daarvan rekenkracht bij cloud hosts huren. Daarbij zal BitFury met name op zoek gaan naar partners in de clowd mining markt, om hen extra hardware te verhuren wanneer zij daar behoefte aan hebben – bijvoorbeeld door een toename van het aantal klanten.

BitFury is een van ‘s werelds grootste ASIC-fabrikanten en data-center beheerders voor Bitcoin, met computercentra in Finland, IJsland en Georgië. Een van de hoofdkantoren van BitFury is gevestigd in Amsterdam.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *