Bit4coin verkoopt bitcoin-tegoedbonnen in Turkse winkels

Het in Amsterdam gevestigde Bit4coin is een samenwerking aangegaan met het Berlijnse MK Payment om bitcoin-tegoedbonnen te verkopen in een dertigtal Turkse winkels. In de nabije toekomst hopen Bit4coin en MK Payment de verkoop van deze zogenaamde Bitupcards bovendien uit te breiden naar maar liefst 5000 verschillende locaties in Turkije.

Het kopen van Bitupcards lijkt veel op de aanschaf van beltegoed. In de dertig Turkse winkels waar Bitupcard nu te koop is kunnen klanten een tegoedbon van vijftig tot vijfhonderd Turkse lira aanschaffen, dat ongeveer gelijkstaat aan 17 tot 170 euro. Vervolgens kan de gebruiker een unieke code invoeren op bitupcard.com, samen met een bitcoin-adres, waarna het de lira-waarde in bitcoin binnen vier uur zal worden verstuurd – met aftrek van 6% transactiekosten.

Hoewel deze transactiekosten relatief hoog zijn vergeleken met – bijvoorbeeld – beurzen, verwacht de Duitse Bit4coin CEO Dolf Diedrichsen niet dat dit een probleem is. “Ons doel is vooral om het voor de reguliere gebruiker makkelijk te maken om bitcon te kopen,” aldus Diedrichsen. “Wie grote aantallen bitcoins wil kopen kan waarschijnlijk beter ergens anders terecht, maar maar wij richten ons specifiek op de mensen die in een vertrouwde omgeving hun tenen voor het eerst nat willen maken.”

In de toekomst zal de Bitupcard waarschijnlijk ook buiten Turkije te verkrijgen zijn.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *