Belgische belastingautoriteit: geen BTW over bitcoin

De Belgische Federale Overheidsdienst Financiën (FODF) heeft besloten dat er voorlopig geen BTW hoeft te worden betaald over de handel in bitcoin. Dit meldt Coindesk vandaag op basis van een e-mail die door de FDOF aan bitcoin-wisseldienst Belgacoin is verstuurd.

Het besluit van de FDOF is goed nieuws voor vrijwel iedereen in België die iets met bitcoin doet. Indien er namelijk wel BTW over bitcoins zou moeten worden betaald, zou dat betekenen dat het kopen en verkopen van bitcoins 21% duurder zou zijn dan nu het geval. Bovendien hebben Belgische bitcoin-verkooppunten, zoals Belgacoin, nu meer duidelijkheid over de status van bitcoin, zodat zij met een gerust hart hun diensten kunnen blijven leveren.

De FDOF benadrukt in de e-mail aan Belgacoin wel dat dit besluit in de toekomst overreden kan worden door een besluit van het Europees Hof van Justitie. Een dergelijk Europees besluit is op verzoek van het administratief hooggerechtshof van Zweden in de maak, maar het zou nog wel enkele jaren kunnen duren voordat deze knoop wordt doorgehakt.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: NIEUWS

1 komentarz

  1. Lijkt mij logisch, eigenlijk is Bitonic niet zo slim met die rechtszaak, zolang het wettelijk een ruilmiddel is is er geen grondslag BTW te heffen!??

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *